Home»ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»Υποστήριξη απο τους ΝΥΤ στον ομογενή Ανδρέα Γουνάρδη

Υποστήριξη απο τους ΝΥΤ στον ομογενή Ανδρέα Γουνάρδη

0
Shares
Pinterest Google+

Ο ομογενής, Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes) είναι μεταξύ των Δημοκρατικών πολιτικών υποψηφίων που λαμβάνουν την υποστήριξη της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times» για τις επερχόμενες εκλογές στην Πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης.

«Ψηφίστε για πραγματική αλλαγή στο Ολμπανι. Τρεις υποψήφιοι μπορούν να βοηθήσουν να μπει τέλος στα εμπόδια της Πολιτειακής Γερουσίας να μεταρρυθμίσεις» (Vote for Real Change in Albany. Three candidates can help end the State Senate’s roadblock to reform), αναφέρει το άρθρο του «Editorial Board» της «ΝΥΤ».

Στο ίδιο κείμενο, για την 5η Περιφέρεια Βόρειο Κενρικό Λονγκ Αϊλαντ, στήριξη λαμβάνει ο Δημοκρατικός, Τζέιμς Γκόγκραν (James Gaughran) και για την 8η Περιφέρεια, Νότιο Κεντρικό Λονγκ Αϊλαντ, ο Δημοκρατικός, Τζον Μπρουκς (John Brooks).

Ο κ. Γουνάρδης, υπενθυμίζεται είναι υποψήφιος και αντίπαλος του Ρεπουμπλικανού, Μάρτιν Γκόλντεν (Martin Golden) στην 22η Περιφέρεια, Νότιο Μπρούκλιν. Ηδη, μεταξύ άλλων, έχει και την υποστήριξη του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo).

Αρχικά η «ΝΥΤ» γράφει πως οι εκλογές για τα πολιτειακά νομοθετικά σώματα δεν είναι κάτι που πολλοί περιμένουν. Αλλά οι αναμτρήσεις για την θέση του Κυβερνήτη, την Γερουσία και την Βουλή, στις 6 Νοεμβρίου θα τραβήξουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη Νέα Υόρκη, καθώς είναι «ασυνήθιστα σημαντικές φέτος». Ως εκ τούτου, «αξίζουν την πλήρη προσοχή των Νεοϋρκέζων».

Οι Δημοκρατικοί, πρόσθετε η εφημερίδα, έχουν πλήρη έλεγχο της Βουλής, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν την Γερουσία για μία ψήφο. Με αυτή την ψήφο όμως οι Ρεπουμπλικανοί βοήθησαν να εμποδιστεί η πρόοδος σε θέματα δικαιωμάτων γυναικών, μεταρρύθμισης ηθικών κανόνων, νομοθέτησης για τα ενοίκια, ασφάλειας στην οπλοκατοχή, δικαιωμάτων ψήφου και άλλα.

Σημειώνει δε πως όταν οι Δημοκρατικοί τελευταία φορά είχαν τον έλεγχο σε Βουλή και Γερουσία στην Πολιτεία, περίπου μία δεκαετία πριν, δεν πήγε και τόσο καλά. Μία ομάδα διεφθαρμένων, που μπήκαν φυλακή αργότερα, είχαν μεγάλη εξουσία. Αλλά φέτος, υπάρχει ένα «κύμα» Δημοκρατικών υποψηφίων που αξίζουν τον ενθουσιασμό…οι ψηφοφόροι έχουν ορισμένες εξαίρετες επιλογές.

Μεταξύ αυτών, κατά τη «ΝΥΤ» ο κ. Γουνάρδης έναντι του κ. Γκόλντεν. Παρά την δημοφιλία του Ρεπουμπλικανού, που εκλέγεται εδώ και 16 χρόνια, αναφέρει το άρθρο, οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να αποσπαστούν από πράξεις του που έχουν προκαλέσει ερωτηματικά τα τελευταία χρόνια:

Ο κ. Γκόλνεν αντέδρασε, μέχρι πρόσφατα, στις προσπάθειες να αυξηθούν οι κάμερες για επιβολή ορίου ταχύτητας σε σχολικές ζώνες…Το όχημά του έχει δεχθεί 38 κλήσεις, σε 5 χρόνια, μεταξύ των οποίων μία μέρα το 2015, που σημάνθηκε για υπερβολική ταχύτητα σε σχολική ζώνη, 3 φορές.

Πρόσφατα, ένας ποδηλάτης είπε ότι ένα όχημα, στο οποίο ο κ. Γκόλντεν, ήταν επιβάτης τον ανάγκασε να βγει από τον ποδηλατόδρομο. Ο ποδηλάτης, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Γκόλντεν, είπε πως ήταν αστυνομικός και θα μπορούσε να τον προσάγει στο πιο κοντινό τμήμα. Εναν ισχυρισμό που ο Γερουσιαστής αρνείται.

Ακόμη, έχει προκαλέσει ερωτήματα για την ηθική του, καθώς ξόδεψε σχεδόν 800.000 δολάρια από τα χρήματα της εκστρατείας, ανά τα χρόνια, προς την επιχείρηση τροφοδοσίας του αδερφού του.

Ο Δημοκρατικός του αντίπαλος, Ανδρέας Γουνάρδης, είναι πρόσκοπος και ακτιβιστής για την κοινότητα, που υπήρξε γενικός σύμβουλος του προέδρου του Δήμου, Ερικ Ανταμς (Eric Adams).

Μαζί με τις κάμερες για την ταχύτητα, λέει πως θα πιέσει για δημόσια χρηματοδότηση για τις εκστρατείες ώστε να δημιουργηθούν πιο δίκαιες εκλογές, καθώς και πρόωρες ψηφοφορίες για να αυξηθεί η συμμετοχή. Πολιτικές αλλαγές που ο κ. Γκόλντεν και οι Ρεπουμπλικανοί συνάδελφοί του έχουν κρατήσει σε αναμονή.

Ο κ. Γουνάρδης θέλει να ενδυναμώσει τη νομοθεσία ως προς τα ενοίκια και να πιέσει για εκπροσώπους των επιβατών στο συμβούλιο της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών (Metropolitan Transportation Authority).

Ακόμη θέλει να περάσει το αποκαλούμενο νομοσχέδιο «red flag» (κόκκινη σημαία), το οποίο θα επιτρέπει την κατάσχεση όπλων από άτομα, συμπεριλαμβανομένων μαθητών, που έχουν δείξει ότι μπορεί να αποτελούν απειλή για βία.

Μπορεί δε να βοηθήσει στο να μπει τέλος στα εμπόδια προς μεταρρυθμίσεις και να δώσει νέα ενέργεια στην απολιθωμένη Γερουσία της Πολιτείας.

Previous post

Η Πανηπειρωτική καταδικάζει τη δολοφονία Κατσίφα

Next post

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σχέση Κράτους - Εκκλησίας