Home»ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»Ομογενής ανάμεσα σε συλληφθέντες για απάτη σε βάρος ηλικιωμένων

Ομογενής ανάμεσα σε συλληφθέντες για απάτη σε βάρος ηλικιωμένων

0
Shares
Pinterest Google+

Μία ομογενής, η Λοραίν Χαλαβούτη (Lorraine Chalavoutis) είναι ανάμεσα σε τρεις που συνελήφθησαν από το Λονγκ Αϊλαντ για απάτη σε βάρος ατόμων μεγάλης ηλικίας και ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της εισαγγελίας.

Οι άλλοι δύο είναι οι Tully Lovisa, και Shaun Sullivan, ενώ όλοι από κοινού κατηγορούνται με δώδεκα κατηγορίες για ταχυδρομική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή τους σε ομάδα εξαπάτησης με ομαδική αλληλογραφία που ξεγέλασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ιδιαίτερα προχωρημένης ηλικίας.

Τους έπειθαν να καταβάλλουν ένα ποσό και συνέλεξαν τουλάχιστον $30 εκατομμύρια δολάρια σε τέλη (fees) για ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα κέρδιζαν χρηματικά ποσά.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την Τετάρτη και επρόκειτο να προσαχθούν ενώπιον της δικαστού Kathleen Tomlinson. Το κατηγορητήριο το ανακοίνωσαν ο Γενικός Εισαγγελέας Τζεφ Σέσιονς, ο Εισαγγελέας Richard P. Bonoghue Εισαγγελέας για την Ανατολική Περιφέρεια  της Νέας Υόρκης και ο Ελεγκτής της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας του Τμήματος Νέας Υόρκης Peter R. Rendina.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Τζεφ Σέσιονς είπε, πως, «όταν στην αρχή του χρόνου ανακοινώσαμε την μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία σε βάρος  ηλικιωμένων στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως θα καταστήσουμε υπεύθυνους στους δράστες της απάτης σε βάρος των ηλικιωμένων οπουδήποτε κι αν είναι».

Συμπλήρωσε πως «όταν οι απατεώνες κλέβουν τις οικονομίες των ηλικιωμένων αμερικανών που εξοικονόμησαν με κόπο, θα ανταποκριθούμε με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του το Τμήμα μας. Θα διωχθούν ποινικά οι δράστες και θα τους πάρουμε πίσω τα παρανόμως αποκτηθέντα κέρδη τους. Η σημερινή σύλληψη τους δείχνει ότι εφαρμόζουμε την υπόσχεσή μας και οι αυτουργοί παντού πρέπει να το δουν».

Ο εισαγγελέας Richard Donoghue της Ανατολικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης, είπε, πως «οι κατηγορούμενοι έστησαν μία τρομακτική απάτη σε βάρος των θυμάτων τους εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν προχωρημένης ηλικίας και ευάλωτα, στέλνοντας τους γράμματα για δήθεν ευκαιρίες με την υπόσχεση ότι θα κερδίσουν εκατοντάδας χιλιάδες δολάρια με την προϋπόθεση όμως να καταβάλλουν ένα ποσό».

Συμπλήρωσε πως «κάνοντας κάτι τέτοιο ο Tully Lovisa παραβίασε προηγούμενη εντολή δικαστηρίου, η οποία του έλεγε να σταματήσει την αποστολή μαζικών διαφημιστικών, ενώ οι μετ’ αυτού συνωμότες του ήταν πλήρως ενήμεροι για την δικαστική εντολή που του έλεγε να σταματήσει τη δραστηριότητα του. Η προστασία των ηλικιωμένων από αυτά τα αρπακτικά όπως είναι οι κατηγορούμενοι είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του παρόντος Γραφείου και Τμήματος».

Το ανακοινωθέν αναφέρει πως «παρά την δικαστική εντολή ο Lovisa  συνωμότησε με τους Sullivan και Chalavoutis και έστησαν αμέτρητες εταιρίες χρησιμοποιώντας εικονικούς ιδιοκτήτες και συνέχισαν να εξαπατούν τους καταναλωτές. Η Χαλαβούτη η οποία παρείχε λειτουργικές υπηρεσίες στήνοντας εταιρίες και ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε εικονικά ονόματα ιδιοκτητών βοήθησε να αποκρυφτεί η συμμετοχή των Lovisa και Sullivan ελέγχοντας το εγχείρημα της απάτης.

Εάν οι δράστες βρεθούν ένοχοι και καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια για απάτη μέσω ταχυδρομείου και συνωμοσία. Επίσης κάθε κατηγορία επισύρει ανώτατο πρόστιμο $250,000 χιλιάδων δολαρίων. Τονίζεται ότι οι κατηγορίες είναι απλώς ισχυρισμοί και οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι έως ότου αποδειχθούν ένοχοι.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό ανακοινωθέν η κατηγορούμενη ομογενής είναι ηλικίας 61 ετών και διαμένει στο Greenlawn της Νέας Υόρκης, ο Tully Lovisa είναι 55 ετών και διαμένει στο Huntington Station της Νέας Υόρκης και ο τρίτος κατηγορούμενος Shaun Sullivan είναι 37 ετών από το Merrick Νέας Υόρκης.

Previous post

Παραμένει στην Ελλάδα και μετά τα μνημόνια το ΔΝΤ-Θα συμμετέχει στις αποστολές

Next post

«Ρόδινα» τα παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος για την Κληρικολαϊκή στη Σύνοδο