Home»ΑΠΟΨΕΙΣ»Κράτος και παρακράτος με καθεστωτικές νοοτροπίες!

Κράτος και παρακράτος με καθεστωτικές νοοτροπίες!

4
Shares
Pinterest Google+

Είναι προφανές ότι οι μηχανισμοί αντιλαμβάνονται πώς έχει αρχίσει, εξελίσσεται-και δεν πρόκειται να ανακοπεί-η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή της «πρώτης φορά Αριστερά» στην εξουσία.

Και στον πανικό τους, τα διάφορα «όργανα», εκτρέπονται σε πράξεις οι οποίες προκαλούν λύπη και ταυτοχρόνως οργή, αν κρίνει κανείς απο την περίπτωση του αστυνομικού διευθυντή Λέσβου. Εκείνου, ο οποίος ζητούσε με επίσημο έγγραφο να ενημερωθεί  για το πόσοι και πως θα ταξιδεύσουν από το νησί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αφού το θέμα αναδείχθηκε δεόντως και προβλήθηκε σε ιστοσελίδες, ήλθε και η ΕΔΕ που διέταξαν οι..ανώτεροι. Με το αιτιολογικό (για την ΕΔΕ) ότι το έγγραφο δεν απηχεί  το περιεχόμενο και το πνεύμα διαταγών της ιεραρχίας. Εδώ γελάνε και τα…καμπαναριά!

Γιατί; Διότι είναι τοις πάσι γνωστό στην Ελλάδα, ότι αν θες να βάλεις κάτι στο ντουλάπι και να δείξεις ότι ασχολείσαι (σημειώνουμε: ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε), διατάσσεις μιά Ένορκη Διοικητική Εξέταση, και έχεις καθαρίσει…

Μήπως στην υπόθεση του Σκοπιανού και της κυβερνητικής πρεμούρας «να το περάσει», δεν έχουμε δεί να εκδηλώνονται πράξεις και πολιτικές που δεν θυμίζουν ευνομούμενο Κράτος; Δεν θα υπερασπιστούμε τον εν λόγω αξιωματικό για την πράξη του, ούτε θα σπεύσουμε να τον καταδικάσουμε αναπολόγητο. Ωστόσο, φαίνεται πως ενήργησε σύμφωνα, τουλάχιστον, με το «κλίμα» που δημιούργησε και η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, αλλά και οι δηλώσεις εκτός αυτής. Με πρώτο τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει ως…ακροδεξιούς, όλους όσοι βλέπουν την κυοφορούμενη προδοσία ενός θέματος μείζονος εθνικής σπουδαιότητος.

Είναι στο DNA της Αριστεράς του Τσίπρα, αποδεικνύεται, η σταλινικού τύπου συμπεριφορά. Οι χαρακτηρισμοί εναντίον εκείνων οι οποίοι διαφωνούν με τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου και των εντολέων. Άλλωστε, η σημερινή κυβέρνηση-με βαρύτατη ευθύνη και του μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου-είχε διολισθήσει σε πρακτικές «φασίζουσες» στοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους. 

Με μια φράση και για να μην απεραντολογούμε, το δόγμα των σημερινών ενοίκων του Μαξίμου, οι οποίοι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία, κωδικοποιείται στη φράση: «Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας…».

Τούτου δοθέντος, δεν θα πρέπει να μας εκπλήξουν οι έγγραφες διαταγές του αστυνομικού διευθυντή της Λέσβου για τις μετακινήσεις των πολιτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Η νοοτροπία ενός νέου «διατάσσομεν» έχει διαποτίσει, πλέον, ένα μεγάλο μέρος των πραιτωριανών. Και αυτό καθίσταται από μόνο του ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα ντροπιαστικά φαινόμενα, τα οποία τυχαίως αποκαλύπτονται και καταγγέλλονται, είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα.

Τουλάχιστον, ας συνεγείρουν συνειδήσεις και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού. Κι ας ξυπνήσουν τη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, για άμεσες και σοβαρές, συντονισμένες και πρακτικά εφαρμόσιμες αντιδράσεις. Θεσμικές αντιδράσεις.

Δεν τολμούμε να αναφέρουμε τυχόν παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι θα ήταν σαν να ζητάμε…ψύλλους στα άχυρα.  

Να ξυπνήσουμε όλοι, πριν να είναι πολύ αργά!

Μάξιμος Βασιλικός

 

Previous post

Τούρκος αξιωματούχος: "Τουρκική" η μειονότητα της Δυτικής Θράκης

Next post

Δεν έχουν ιερό, ούτε όσιο! Γι αυτό χαίρεται η Μέρκελ!