Home»ΑΠΟΨΕΙΣ»Κολλημένοι με πάθος στην καρέκλα!

Κολλημένοι με πάθος στην καρέκλα!

0
Shares
Pinterest Google+

Όλοι γνωρίζουμε πώς και από ποιούς γεννήθηκε το «κίνημα»των…αγαναχτισμένων, πάνω στο οποίο στήθηκε μιά ολόκληρη πολιτική φάμπρικα. Από τα τραπεζάκια της πλατείας Συντάγματος με τους Τσακαλώτους και τους Βαρουφάκηδες να ποζάρουν ως δήθεν άφθαρτοι και αμόλυντοι κρυβοντας την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τους διάφορους «ψεκασμένους» που μούντζωναν με μανία τη Βουλή φωνάζοντας εν ρυθμώ «να καεί, να καεί…το μπουρδέλο η Βουλή».

Τότε, κανένας δεν τους είχε πεί ότι οι «αυθόρμητες» λαομαζώξεις, θα αναδείκνυαν στην εξουσία-με μαθηματική ακρίβεια-τον αριστεροδέξιο «εθνικοσοσιαλισμό«, που ξεπάτωσε κάθε ιδεολογία για να αναρριχηθεί στην εξουσία…

Μέσα απ΄το προπαγανδιστικό κρεσέντο της υποκρυπτομενης ανομίας αναδύθηκε και το «κίνημα» του κυρ Πάνου Καμμένου, στεγαζόμενο στο δεσπόζον κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού. Δεν χρειάσθηκε πολύς καιρός για να λησμονήσει το «πόπολο» ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός, ο οποίος μαζί με τον νεαρό οικοδεσπότη της Κουμουνδούρου κ. Αλέξη Τσίπρα εκτόξευαν μύδρους για το «παλιό» πολιτικό σύστημα, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά γέννημα- θρέμμα της ΝΔ.

Επί πατρός Μητσοτάκη στρατεύθηκε στην πολιτική, επί πατρός Μητσοτάκη (ναι του επιτίμου) πάτησε το γαλάζιο χαλί της τότε Ρηγίλλης, για να συνεχίσει επί Κώστα Καραμανλή με…υπουργοποίηση στο Ναυτιλίας… Από το 1993, δηλαδή, μέχρι και τη διαγραφή του το 2012 επί Αντώνη Σαμαρά, ο σημερινός πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν μέσα στα πράγματα. Βρισκόταν στις αγκάλες του παλιού, του συστημικού και διεφθαρμένου, το οποίο χρειάσθηκε μια ντουζίνα χρόνια για να το καταγγείλει…

Η ίδια η εξουσία τον «ένωσε» με τον Αλέξη Τσίπρα για να γίνει ο κυβερνητικός εταίρος σε μιά ετερόκλητη συμμαχία, η οποία ως φαίνεται εκ των γεγονότων, θα καταγραφεί με αρνητικό πρόσημο στην Ιστορία.

Είναι γνωστές οι «κυβιστήσεις» του Πάνου Καμμένου, αλλιώς «κωλοτούμπες» που λέει κι ο λαός. Μέχρι τώρα κρατούσε τον κοσμάκη που τον εμπιστεύτηκε, με τις εθνικοπατριωτικές κορώνες. Φραστικά υπεραμυνόταν των αρχών της Εκκλησίας, αλλά άφησε να προχωρήσει και να ετοιμάζεται προς υλοποίηση το σχέδιο κατεδάφισης των ιερών και οσίων με την προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση. Το ίδιο και στην Παιδεία, όπου δεν άνοιξε ρουθούνι, με τους διαλυτικούς σχεδιασμούς του Γαβρόγλου και των λοιπών αναθεωρητών του Υπουργείου Παιδείας.

Η τραγική αλήθεια είναι ότι κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη των ΑΝΕΛ, πραγματικά βολεύτηκαν στις υπουργικές καρέκλες. Και πρώτος ο ίδιος με την διπλή θητεία του στο Υπουργείο Άμυνας, τις στρατιωτικές στολές, τις παράτες, τα ταξίδια και της πάσης φύσεως απορρέουσες εκ του αξιώματος τιμές!

Τώρα, με την υπόθεση των Σκοπίων και την συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται αντιμέτωπος με την «καρεκλολαγνεία» των στελεχών του, τα οποία -προφανέστατα- δεν είναι διατεθειμένα να εγκαταλείψουν τις θέσεις και γι αυτό τον άδειασαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι οι δικοί του-όπως και εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ-υπολογίζουν στην βουλευτική αποζημίωση ή στις αμοιβές απο κρατικές θέσεις. Και δεν είναι διατεθειμένοι, επ’  ουδενί, να χάσουν αυτά που απολαμβάνουν σήμερα…

Κατά το κοινώς λεγόμενο «είναι με πάθος κολλημένοι στην καρέκλα», η οποία καθορίζει τις εξελίξεις!

Μάξιμος Βασιλικός

Previous post

Ένταση και επεισόδια στην πορεία των εκπαιδευτικών στα σκαλοπάτια της Βουλής

Next post

Αγρότες και κτηνοτρόφοι βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους στις 28 Ιανουαρίου