Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Καταπέλτης ο Σαμαράς στη Βουλή: Βάζετε μπουρλότο στην Ελλάδα κύριε Τσίπρα…

Καταπέλτης ο Σαμαράς στη Βουλή: Βάζετε μπουρλότο στην Ελλάδα κύριε Τσίπρα…

0
Shares
Pinterest Google+

Με χειροκροτήματα από την πτέρυγα της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σημερινό άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου, ενός πολιτικού του αντιπάλου, όπως υπογράμμισε. Σε αυτό ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών τον ενημέρωνε συχνά και παρουσιάζει τις θέσεις που είχε από τότε για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας

Στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Κύριε Τσίπρα εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα!» είπε απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό. Εσείς και τα παπαγαλάκια σας με κατηγορείτε ότι εγώ δημιούργησα το Σκοπιανό. Διαλέξτε είμαι υποχωρητικός ή αδιάλλακτος; Εγώ δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα. Το δημιούργησαν ο Στάλιν και ο Τίτο, αλλά για αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε τίποτα».

Απάντησε και στην κριτική ότι δεν αντέδρασε όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία. «Εγώ πέτυχα να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια, τόνισε και χαρακήρισε «ανοησίες» τα σχετικά επιχειρήματα. 

Στο ζήτημα των εμπορικών συμφωνιών έφερε ως παράδειγμα την Ισπανία και αναρωτήθηκε αν όλες οι χώρες που έχουν συναλλαγές με τη Μαδρίτη αναγνωρίζουν και την Καταλονία.

«Μέσα στη φούρια σας έχετε γίνει σκοπιανότεροι των Σκοπιανών» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Υπενθύμισε σε όλους ότι δεν εχει χειριστεί το θέμα από τ 1992. Και ότι τις ενστάσεις που είχε θέσει τις έχουν αποδεχτεί και στον ΟΗΕ.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν μπήκε στον ΟΗΕ χώρα με προσωπινό όνομα, ποτέ στο παρελθόν δεν υποχρεώθηκε χώρα να διαπραγματευτεί το όνομά της με μια γειτονική« προσέθεσε.

«Αυτό το κατάλαβαν και οι Σκοπιανοί που ενδιαφέρονται κυρίως για το πως θα τους λέμε εμείς. Εμείς τον αλυτρωτισμό δεν τον νομιμοποιήσαμε ποτέ. Εσείς τον νομιμοποιείτε τώρα».

«Κύριε Τσίπρα δεν διαπραγματευτήκατε, τα δώσατε όλα. Η νεολαία του κόμματός σας έκανε διαδηλώσεις στα Σκόπια με τη νεολαία του Γκρουέφσκι για να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία ενώ τους Έλληνες πατριώτες λέτε πως είναι φασιστοειδή».

Μη μας λέτε λοιπόν για εθνική γραμμή. Απέναντι ήσασταν πάντα.

«Δίνετε εθνότητα και γλώσσα, δεν υπάρχει erga omnes και προσφέρετε τριπλή ονομασία» συνέχισε την κριτική του στη συμφωνία. «Οι Βούλγαροι ποτέ δεν αναγνώρισαν έθνος και γλώσσα, αλλά εσείς δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στα δυτικά Βαλκάνια» επισήμανε.

Είναι θέμα χρόνου να αναβιώσουν όλοι οι εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό. Το άρθρο 6 θα απαγορεύσει ακόμη και τα συλλαλητήρια, προέβλεψε.

«Αναγνωρίζετε ένα εθνικό κράτος Μακεδόνων που περιλαμβάνει μία μειοψηφία Αλβανών, αναγνωρίζετε Βόρειους Μακεδόνες που θα είναι οι μόνοι διεθνώς αναγνωρισμένοι Μακεδόνες. Με δυο λόγια αναγνωρίζετε ένα έκτρωμα. Μια θρυαλλίδα αποσταθεροποίησης και των Σκοπίων και της ευρύτερης περιοχής».

Αποσταθεροποιήτε και τη χώρα στο εσωτερικό και τη Δημοκρατία όταν υπογράφετε συμφωνία ενάντι στην πλειοψηφία. Βάζετε μπουρλότο στην Ελλάδα.

Είναι φυσικό να σας δίνουν συγχαρητήρια διάφοροι διεθνείς ηγέτες. Πάντα ήθελαν να το κλείσουν.

Αυτό είναι το πρόβλημα του Τσίπρα. Βρίζει τους συμμάχους για άλλα θέματα και υπογράφει τα πάντα. Έχετε καταντήσει ένας απλός yes man.

Previous post

Λαμία: 15 συλλήψεις για τα «μαϊμού» διπλώματα - Τα έστελναν στα σπίτια!

Next post

Ο Πύργος του Άιφελ θωρακίζεται κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων