Home»ΑΠΟΨΕΙΣ»Δεν έχουν ιερό, ούτε όσιο! Γι αυτό χαίρεται η Μέρκελ!

Δεν έχουν ιερό, ούτε όσιο! Γι αυτό χαίρεται η Μέρκελ!

0
Shares
Pinterest Google+

Αν το τολμούσαν-ακόμη και ως σκέψη οι «προηγούμενοι» (οι…Σαμαροβενιζέλοι) θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Για ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες, όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός θα είχε ξεσηκώσει το «άπαν σύμπαν», που λέμε στην καθομιλουμένη. Ο Τσίπρας θα σφάδαζε στο έδαφος. Ο Καμμένος θα έσκαγε σαν μπαλόνι. Ο Πολάκης θα έτρωγε τα μουστάκια του. Ο Παπαχριστόπουλος…το λυρί του.

Ακόμη και ο Ιερώνυμος που «βδελύσσεται» τα συλλαλητήρια γιατί ενοχλούν το «παιδί», θα είχε βάλει τους ιεράρχες να αφορίζουν απο το πρωί ίσαμε το βράδυ τους «κακούργους» και «ιερόσυλους». Άσε που οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και τα «παράθυρα» θα γέμιζαν από διάφορους και διάφορες με καταγγελτικό λόγο και προφανή υστερία…

Σήμερα, όμως, δεν κυβερνούν οι «Σαμαροβενιζέλοι», αλλά οι «Τσιπροκαμμένοι».

Και λέμε «Τσιπροκαμμένοι», διότι το «θεατράλε» της παραίτησης Καμμένου, μάλλον δεν πείθει τους νοήμονες.

Στο σημερινό γίγνεσθαι, λοιπόν, συμβαίνουν πράγματα και θαύματα ή μάλλον σημεία και τέρατα, για τα οποία δεν «ανοίγει ρουθούνι».

Τί συμβαίνει; Αυτό που αποκάλυψαν ή μάλλον κατήγγειλαν οι αρχαιολόγοι και αφορά όχι μόνο στα προικιά, αλλά και στα πανοπροίκια, τα οποία εκχωρούνται στο λεγόμενο Υπερταμείο. Μιλάμε για 587 μνημεία, ακόμη και εκείνα που χαρακτηρίζονται «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unescο», τα οποία κινδυνεύουν με οριστική μεταβίβαση βάσει της υπουργικής απόφασης του κ. Τσακαλώτου…

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ αυτών είναι:

  • Η Σπιναλόγκα
  • Ο Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Σπάρτης
  • Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Επίσης μνημεία UNESCO, όπως:

  • Η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη
  • Η Παναγία Αχειροποίητος στη Θεσσαλονίκη
  • Ο Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων στον νομό Καβάλας.

Στον θλιβερό κατάλογο υπάρχει και ο Αρχαιολογικός Χώρος της Κνωσσού (…για να μη στενοχωριούνται οι φίλοι μας στο «δημοκρατικό» νησί της Κρήτης, που συνέτεινε στην άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία)

Αλλά και οι Αρχαιολόγοι που σήμερα διαμαρτύρονται, φρόντισαν με τις επιλογές τους, να πριμοδοτήσουν το άλλοτε «κομματίδιο» της πλατείας Κουμουνδούρου και να το φέρουν στο σβέρκο μας και στο σβέρκο τους για να ικανοποιεί-χωρίς αντίρρηση-τις απαιτήσεις των δανειστών, δηλαδή της εξής μιάς που είναι η «αγαπημένη» μας κυρία Μέρκελ. 

Η μεγαλοκοπέλα που «ηράσθη σφόδρα» τον Αλέξη και που κάνει τα πάντα για να τον προστατεύσει απο τα «δηλητηριώδη» βέλη των πολιτικών του αντιπάλων, είναι φυσικό να είναι ευχαριστημένη. Είναι γνωστή η αγάπη των συμπατριωτών της για τα πολιτιστικά αγαθά από την εποχή του Αδόλφου!

Έστω τώρα, οι Αρχαιολόγοι κατεβάζουν τις μάσκες των «θεσμικά» υπευθύνων για το έγκλημα των πολιτιστικών-πολιτισμικών παραχωρήσεων. Το καταγγέλλουν ξεκάθαρα, μαζί με τους καταλόγους των μνημείων που έδωσαν στη δημοσιότητα:

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (ΕΕΣΥΠ-Υπερταμείο) προχωράει σε παρέμβαση στο ΣΤΕ κατά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και των Δημάρχων Πατρέων και Σπάρτης και υπέρ της Υπουργικής Απόφασης Τσακαλώτου, δηλαδή της μεταβίβασης μνημείων»!  

Περιμένουμε με ελπίδα, ότι οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών της αντιπολίτευσης (δεν συμπεριλαμβάνουμε τους κυβερνητικούς που βλέπουν τον Τσακαλώτο με τα θαυμάσια…ελληνικά του και…λιώνουνε), ότι θα απευθυνθούν στους καταγγέλλοντες, θα συγκροτήσουν φακέλους με στοιχεία και τουλάχιστον θα τολμήσουν (όταν οι κυβερνώντες κουνάνε το δάκτυλο και μας κάνουνε μαθήματα Οικονομίας) να τους πάρουν στο κατόπι (φραστικά) και να μη ξέρουν που να κρυφτούν απο ντροπή.

Θα μου πείτε κι ίσως να έχετε δίκιο: Ποιός έχασε τη ντροπή για τη βρούν αυτοί;

Καίσαρ Αντώνιος

 

 

Previous post

Κράτος και παρακράτος με καθεστωτικές νοοτροπίες!

Next post

Κατατέθηκε στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Πότε θα ψηφιστεί